Gas besparen zonder dat je daar iets van merkt? Kun je het gasverbruik verlagen zonder de verwarming lager te zetten of korter te douchen? Dat is zeker mogelijk! Je bespaart niet alleen 25 tot 50% op gas, maar ook net zoveel op CO2-uitstoot dat bijdraagt aan klimaatverandering. En vergeet niet hoeveel geld je bespaart, namelijk honderden euro’s per jaar!

Het beste zou zijn als iedereen zijn of haar woning helemaal zou isoleren. Dat scheelt al driekwart op je gasverbruik. En nog beter: je kunt dan gebruikmaken van een warmtepomp zodat je helemaal geen gas meer nodig hebt. Maar deze maatregelen kosten heel veel geld en niet iedereen kan dat betalen. Toch kun je met weinig geld ook veel gas besparen!

Wist je bijvoorbeeld dat je nog veel gas kunt besparen met je HR-ketel? Bijna niemand weet dat cv installaties nog 20% zuiniger met gas kunnen omgaan als de HR-ketels goed worden ingesteld. Het kost vrij weinig, maar levert een hoge besparing op!

Maar er zijn nog veel meer manieren om het gasverbruik te verlagen zonder een grote portemonnee te hoeven hebben. Je moet daar wel iets voor investeren, bijvoorbeeld een paar tientjes.
Maar dit geld krijg je de volgende keer terug van je energierekening! Bepaal zelf wat je wilt aanpakken en hoeveel je eraan wilt én kunt besteden. Je merkt snel resultaat want elke euro die je investeert verdien je dubbel en dwars terug. Vaak zelfs al na een paar maanden! Zo kun je het gasverbruik verminderen met weinig geld en zonder de verwarming lager te zetten.