Wat gaat de installatiebranche in 2019 bezig houden? Installatie.nl neemt een kijkje in de glazen bol. De trends en uitdagingen, op technisch en ondernemersvlak op een rijtje.

Trend: Data, data, data

Het op afstand aansturen van toestellen kennen we nu wel. De volgende stap is het gebruiken van toesteldata voor beheer en onderhoud. De schat aan informatie voor wat installatieprestaties betreft, denk aan draaiuren, rendementen et cetera, wordt een strategisch tool. Er komen steeds meer tools die informatie via sensoren voor u interpreteren. Service en onderhoud wordt datagedreven. Goed nieuws voor de servicemonteur, die effectiever op pad kan. Goed nieuws voor de ondernemer: meer rendement op de uren. Goed nieuws voor de gebruiker: preventief servicen betekent minder storingen. En laten we BIM niet vergeten. Het Bouw Informatie Model wordt steeds vaker gevraagd en verdergaand toegepast.

Bij Bevers Installatietechniek zijn we door de toekomstbestendige bedrijfsvoering steeds up to date. Benieuwd naar wat wij voor uw installatie in uw bedrijf kunnen doen? Laat het ons weten.