Wat gaat de installatiebranche in 2019 bezig houden? Installatie.nl neemt een kijkje in de glazen bol. De trends en uitdagingen, op technisch en ondernemersvlak op een rijtje.

Trend: Optimaliseren van bestaande installaties

De aandacht voor energiebesparing groeit. Ook zonder hele dure ingrepen. Dat betekent groeiende aandacht voor goede isolatie. En functioneert de klassieke ketel wel optimaal? Een goed ingeregelde installatie levert de eindgebruiker meer comfort en energiebesparing op. Toch is het zogeheten waterzijdig inregelen nog geen gemeengoed. Het wordt echter steeds interessanter. Lage temperatuursystemen vragen om meer balans, er kan nog meer rendement uit een bestaande installatie worden gehaald, en het is een technisch vakwerkje waar de installateur zich met nieuwe slimme tools mee kan onderscheiden. Des te interessanter: inregelen wordt een erkende maatregel. Dat betekent dat bijvoorbeeld scholen en bedrijven deze maatregel verplicht toe moeten passen omdat het een korte terugverdientijd heeft. Ander puntje: meer focus op systeemwaterkwaliteit. Bijvoorbeeld: de de vuil/luchtafscheider wordt vaker geplaatst.

Bij Bevers Installatietechniek zijn we door de toekomstbestendige bedrijfsvoering steeds  up to date. Benieuwd naar wat wij voor uw installatie in uw bedrijf kunnen doen? Laat het ons weten.