Wat gaat de installatiebranche in 2019 bezighouden? Installatie.nl neemt een kijkje in de glazen bol. De trends en uitdagingen, op technisch en ondernemersvlak op een rijtje.

Trend: Warmtepompen verdubbelen

De energietransitie is aan. Het aandeel in bestaande bouw is nog marginaal vergeleken bij de 430.000 cv-toestellen die jaarlijks worden opgehangen, maar de warmtepompbranche gaat in 2019 de 50.000 toestellen overtreffen. (2017: ruim 20.000 volgens DHPA). Het moet dus gek gaan dat u er niet mee te maken krijgt. Nieuwbouwvergunningen van na 1 juli 2018 worden standaard warmtepompprojecten, in de bestaande bouw vormen een nieuwe HR-ketel in combinatie met isolatie of de hybride variant, de warmtepomp-combi met de cv-ketel, nog een tussenstap. Beschikbaarheid van toestellen zijn het probleem niet; de handen om ze te monteren wel. De komende vijf jaar moeten 6000 monteurs (bij)geschoold worden om deze apparaten goed te kunnen installeren. Hiervoor worden warmtepompcentra en leerlijnen opgezet.

Bij Bevers Installatietechniek zijn we door de toekomstbestendige bedrijfsvoering steeds  up to date. Benieuwd naar wat wij voor uw installatie in uw bedrijf kunnen doen? Laat het ons weten.